Blog

19.06.2014 10:36
  • Üniversiteyi Teksasta okudu.
  • Amerikan futbolu,tenis ve lakros oynuyor.
  • En büyük özelliği ise çok yakışıklı olması

Daha fazlaları gelecek.......

19.06.2014 09:16

Bürsin Kanal D 'de yayınlanan "Güneşi Beklerken" adlı dizide aynı ismi paylaştığı "Kerem Sayer" rolüyle tanınmıştır. Kerem Bürsin en iyi erkek oyuncu ve umut vadeden oyuncu seçilmiş, kariyerine farklı ülkelerde devam eden, akıcı şekilde farklı dillerde konuşabilen uluslararası bir oyuncudur.[1] Başrolünde oynadığı her hafta yayınlanan 4 günde yazılıp 5 günde çekilen 120 dakikalık "Güneşi Beklerken" adlı dizinin 51 bölümlük ilk sezonun çekimlerini 29 Mayıs 2013 - Haziran 2014 arasında aralıksız bir yılda gerçekleştirdi.

Güneşi Beklerken yayınlandığı dönemde yaz aylarının reyting sıralamasında ve internet üzerinden en çok izlenen televizyon dizisi oldu.Başrollerini Hande Doğandemir ve Kerem Bürsin'in paylaştığı dizi yılın dizisi ve yılın en iyi çifti seçildi. Gösterilen yoğun ilgi sebebiyle ikili Lipton şans öpücüğü reklamları için kamera karşına geçti.

Akıcı şekilde farklı dilleri konuşması ve farklı kültürleri bilmesi Bürsin`e oyunculuk kariyerini farklı ülkelerde de devam etmesine katkı sağlamıştır. Baba tarafından İzmir'li Bürsin'in soyadı Oğuz Türklerinden bir beyin adıdır.

Hayatı boyunca farklı ülkelerde İskoçya (Edinburgh), Endonezya (Medan, Cakarta), Birleşik Arap Emirlikleri (Abu Dabi, Dubai), Türkiye (Ankara, İstanbul), Malezya(Kuala Lumpur), Amerika (Teksas, Boston, Los Angeles) yaşadı[2]. 1999'da on iki yaşındayken Teksas'a ailesiyle yerleşti. Üniversite eğitimini Boston'daki Emerson College'da yaptı ve eğitimini bitince oyunculuk kariyeri için Los Angeles'a yerleşti. Üniversite eğitimini,(sinema endüstrisi ve reklam pazarlaması) marketing communication ve oyunculuk üzerine aldı.

Sonrasında Oscar'lı yapımcı Roger Corman'ın tarafından keşfedilip Roger Corman'ın Sharktopus ve Palace of the Damned filmlerinde oynadı. Lise yıllarında ABD genelindeki tiyatro yarışmasında en iyi erkek oyuncu seçildi.

Oyunculuk eğitimiyle beraber Carolyn Pickman ve Eric Morris (2yıl) gibi isimlerden eğitim aldı.İstanbul doğumlu İzmirli Bürsin çocukluğunda Ankara'da yaşasada sonrasında genellikle ailesiyle yaz tatillerinde uğradığı Türkiye'ye askerliğini yapmak için geldikten sonra Amerika''daki ajansıyla paralel Gaye Sökmen Ajans'la anlaşarak Hollywood'la birlikte İstanbul'da da oyunculuk yapmaya başladı.

Bir çok kültürü yaşamış Kerem Bürsin akıcı şekilde İngilizce, Türkçe ve orta seviyede Fransızca konuşmaktadır. Lise yıllarında müzikle ilgilenmiş ve The Bellamy (The Androjen) grubunda bas gitar çaldı.[3] Ayrıca çeşitli spor dallarında eğitmenliği bulunmaktadır. Üniversitede eğitimi aldığı mesleğini yapmak için kuzeni ve ablasıyla(Melis Bürsin) birlikte bir yapım şirketi kurma çalışması içindedir.

Halen çekimleri İstanbul'da devam eden Güneşi Beklerken dizisinde, Kerem Sayer karakterini canlandırmaktadır

.